En träningsform för hälsa, välbefinnande och fysisk vitalitet

Nia grundades i början av 80-talet av Debbie Rosas och Carlos AyaRosas i USA och utövas idag över hela världen i över 45 länder (se Nia company story).

Nia-tekniken är en spännande fusion mellan öst och väst, utvecklad utifrån välkända och effektiva träningsformer och healing-tekniker från hela världen.

Här finns influenser från olika former av dans (jazz, modern, duncan dance), kampsport (tai chi, tae kwan do, aikido) och terapier för helande och utveckling (yoga, feldenkreis, alexandertekniken). Dessa är tydliga i både rörelser och den energi som läggs i varje rörelse.

Funktionell träning för att bättre klara av belastningar i vardagen och njuta mer av livet

Rent fysiskt tränas kondition, styrka, stabilitet, rörlighet, smidighet och explosivitet.

Mentalt tränar vi upp förmågan att vara närvarande  i och lyssna på kroppen – genom alla våra sinnen – att vara i vår kraft.

Rörelser i kombination med fokus på kroppsnärvaro får mycket effektivt igång blodcirkulation och energiflöde i hela kroppen, vilket släpper stress och spänningar, lugnar sinnet och höjer energin samt aktiverar kroppens naturliga självläkning.

I frånvaron av stressande vardagstankar lämnar vi också plats på scenen för vår inre röst och längtan. En paus från den effektiva ”autopiloten” och istället kontakt med det som verkligen är angeläget i livet just nu.

Mer om Nia Technique, klicka här.

Mer om Nia’s positiva effekter hittar du här.

Läs mer om en Nia-klass här.

Vill du veta mer om Nia och Nia’s globala verksamhet, gå in på www.nianow.com

Annons